Wim van Dijk Kamer 

Onze eetkamer draagt de naam van antiquair en edelsmid Wim van Dijk. Vier jaar lang heeft Wim met passie en liefde dag en nacht gewerkt om het pand zijn ware grandeur terug te geven.
Het resultaat is een rijk gedetailleerd pand (wat overigens gebouwd is in de voor Deventer zeldzame  Hollandse Neorenaissance bouwstijl). De eetkamer is rijk gedecoreerd met plafond– en wandschilderingen uit de 18e eeuw. Tevens zijn de houten suitedeuren uit deze tijd bewaard gebleven. Let u vooral op de prachtige details. De ornamenten in het plafond zijn in de vloerbedekking gespiegeld. Trouwens, Wim heeft alle vloerbedekking, gordijnen en wanddecoraties zelf ontworpen.
 

Kapel / Receptie 

In 1895 is het huis aan de linkerzijde uitgebreid en zijn er doorgangen gemaakt. Dit gedeelte werd ingericht als huiskapel voor de familie Vermeer. Zo had de familie ondanks het drukke bestaan in het bankwezen, toch de mogelijkheid om te allen tijde het gebed te doen. De voormalige huiskapel dient nu als receptie van ons hotel en is een rijksmonument.
 
De Neogotische lambrisering is in ere hersteld. De haard, welke in de koude wintermaanden weer knappert om u een warm welkom te heten, is betegeld met 16e eeuwse tegels. Ondeugend en smeuïg detail… Op de voorgevel van ons pand staat ‘DEVS AVXIT’… God Vermeerd(er)t. De interpretatie van dit grapje van meneer Vermeer laten we aan u over.
 
U vindt hier ook onze Giftshop met bijoux en andere leuk geprijsde hebbedingen
 

Lounge 

Via de receptie komt u in onze “Lounge”. Deze ruimte is voor ons multifunctioneel. De Lounge is te reserveren voor kleine gezelschappen. Als hotelgast kunt u zich hier terugtrekken met een drankje en een goed boek. Ook voor vergaderingen wordt deze ruimte regelmatig geboekt.
 

Serre met Terras in onze Binnentuin 

Onze “Serre” leent zich voor diverse doeleinden. De ruimte is smaakvol klassiek ingericht en heeft door de glazen koepel in het plafond een prettige lichtinval. Via de openslaande deuren komt u uit bij de “Binnentuin” met ons ommuurde terras met authentieke details. Zo is de oude waterput en moerbeiboom van de familie Vermeer in tact gebleven en kijkt u op uit op de toren van de Lebuïnuskerk.
 
De “Serre” is uitstekend geschikt voor feestjes, seminars, bruiloften en vergaderingen. Een leuk
detail voor onze bruidsparen is dat het gemeentehuis van Deventer slechts een paar panden verder gelegen is!